Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Търсят средства за приключване лечението на Йордан Иванов от Варна

05.03.2021

Търсят средства за приключване лечението на Йордан Иванов от ВарнаСравнително малка сума не достига за да приключи успешно лечението на 30-годишният Йордан Иванов от Варна, който наскоро бе трансплантиран във Франция, съобщиха негови близки за Moreto.net

В края на януари тази година младежът премина през втора бъбречна трансплантация, извършена в Гренобъл, Франция. Донор става неговият баща, и въпреки, че са от различни кръвни групи, трансплантацията минава много леко, съобщи майка му за Moreto.net.

За съжаление обаче са нужни средства за допълнителен 45-дневен престой, в който Йордан ще е под наблюдение на лекарите. Средства са необходими и за скъпоструващи лекарства, посочи майка му. Става въпрос за не особено голяма сума, обаче тя вече е непосилна за семейството ни, посочи още тя и отправи апел за даряване, кой колкото може.

Дарения могат да се правят на дарителската сметка на Йордан Иванов Иванов:
IBAN: BG57UNCR70001522139825


Майката на Йордан изказва благодарности към всички, които до момента са дарили средства, както и на тези които ще го направят.

Проблемите на Йордан започват преди повече от 10 години, когато е включен на хемодиализа. През декември 2014г. е извършена трансплантация на бъбрек в България. Последват множество хоспитализации с поставяне на стент на трансплантирания бъбрек. За съжаление функционалността на трансплантирания бъбрек значително намалява и се налага втора трансплантация, която е извършена на 21 януари тази година във Франция.

От 21 декември 2020г. започнаха да го подготвят, защото трансплантацията е от различни кръвни групи "АВО несъвместима". Медиците достигнаха 97 процента съвместимост, а донор стана бащата на Йордан.

Преди трансплантацията те минаха етичната комисия в Лион и съдът в Гренобъл. Престоят в Гренобъл трябваше да бъде до 15 март, но поради усложненията от първата трансплантация в България той ще трябва да остане на квартира в Гренобъл до 29 април за да го наблюдават и трябва да посещава веднъж седмично тяхната лаборатория.

Квартирата в Гренобъл е по 48 евро на ден,а за преводач заплаща по 20 евро на час. Трябва да заплаща и скъпоструващите лекарства докато се върне в България и му бъде издаден протокол за тях. Сумата е непосилна за нас и затова имаме нужда от подкрепата на хората с добри сърца.

Източник: https://www.moreto.net

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova