Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Дете се нуждае от помощ за операция в САЩ

12.06.2019

Дете се нуждае от помощ за операция в САЩ Майка на 5-годишно момиче разчита на дарения за операция на детето в Съединените щати. Вече е опитвала да потърси помощ от държавата, но разказва, че след последните промени във Фонда за лечение на деца няма връзка с институциите.

Макар и да може да обслужи плюшеното си мече, самата Цвети не може да обслужва самостоятелно себе си. Родена е с детска церебрална парализа, заради което не може да ходи сама. „Не може да тича с другите деца, скоро ми каза, че искала футбол да играе, иска водни ски да кара. Неща, които поне на този етап няма как да направи. Аз съм й краката, аз съм й всичко”, споделя майката на Цвети Павлина Байлова.

Семейството трябва да събере още около 50 хиляди лева. Имат и DMS номер. Но преди да разчита на помощта на хората, майката подала документи във Фонда за лечение на деца. „Изключително добра комуникация имахме, докато не преминаха към Здравната каса, оттам нататък мълчание . Обадих се на Националния телефон, свързах се, дадоха ми друг номер, на който аз продължение на три дни аз не успях да направя връзка и сме до там”, коментира Павлина.

Промяната в системата е факт от началото на април. В писмен отговор от Здравната каса обясняват, че още от Фонда изискали допълнителни документи. Майката твърди обаче, че ги е предоставила. Така лечение все още официално не е отказано. А от пациентска организация твърдят, че и след реформата, имат сигнали от родители за проблеми с касата.

А там предстои да се преразгледат три отказа на вече бившия Фонд за лечение в Съединените щати. Причината е, че съдът ги е отменил. А майката на цвети е категорична, че ще продължи финансовата битка за операцията на детето без помощта на държавата. „Прогнозите на доктора са, че тя ще може да върви абсолютно самостоятелно. Нещото, към която се стремим с баща й откакто й е поставена диагнозата”, заключава майката на момиченцето.

Източник: https://nova.bg
Снимка: https://nova.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova