Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Деца спестиха пари от букети и дариха апаратура за педиатричното отделение на “Пирогов“

09.10.2019

Деца спестиха пари от букети и дариха апаратура за педиатричното отделение на “Пирогов“Педиатричното отделение на "Пирогов" вече има 2 монитора за проследяване на жизнените функции - екг, кръвно налягане и сатурация (кислородно насищане на кръвта). Това се случи благодарение на ученици от 20-то Основно училище "Тодор Минков" в София. Те избраха да не подарят цветя на своите учители за първия учебен ден тази година, а вместо това да съберат пари за добра кауза. Децата се спряха на идеята да помогнат на други деца, които са пациенти на "Пирогов".

Така учениците, подкрепени от родителите, училищното ръководство, обществения съвет и училищното настоятелство, успяват да съберат 5450 лева. С тази сума те купили двата специализирани монитора.

От училищното настоятелство обясниха, че така искат да покажат на всички, че с обединени усилия се постига повече и че на цената на букет цветя може да се спаси човешки живот.

Почти всяко софийско дете е минало на определена възраст през "Пирогов". Желаем с този малък жест да покажем обичта си на всички онези лекари с огромни сърца, медицински сестри с мили усмивки, които са ни лекували и са успокоявали разтревожените ни родители, споделиха децата.

Дарението прие началникът на отделение по педиатрия - д-р Ирен Цочева. Тя сподели колко е впечатлена от дейността на учениците и, че се чувства горда, че деца, които са със съзнание, отворено към добри дела, са избрали да дарят именно нейното отделение. Д-р Цочева похвали учениците, които присъстваха по време на дарението и пожела повече млади хора в България да имат съзнание на отговорни и състрадателни личности.

Източник: https://www.mediapool.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova