Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Неда Спасова подари лаптопа си на дете в нужда

10.02.2021

Неда Спасова подари лаптопа си на дете в нуждаДа подари първия си лаптоп на дете в нужда – с това добро дело се зае актрисата Неда Спасова, която редовият зрител обикна като сестра Кая Райкова от „Откраднат живот“. Това разкри самата звезда в социалните мрежи, като разкри, че е търсила да го подари на човек, който не е пощаден от живота.

Самата тя се е борила с житейските премеждия на заплащането на наема и сметките навреме. Подареният лаптоп пък е първият, който тя си купила с лични средства.

„Купих си го със събрани пари от стипендията. "Сцепвах" се за тази стипендия. Беше важна. Родителите ми нямаха възможност да ме издържат с достатъчно средства за едно младо момиче.

От 16-годишна се въртя в "машината за пари", за да оцелявам. Работила съм в магазини, зоомагазини, в кафенета, в барове, бях хигиенист за кратко. Тук създавам жълтина, дреме ми, имам и заглавие - "Сестра Райкова чистила кенефи". Единственото нещо, което можех да правя във втори курс в НАТФИЗ (бях от 10 до 22 на лекции и репетиции всеки ден) беше да ходя да чистя офиси от 6 до 8 сутринта. Ставах в 4, за да мога да стигна на работа. Лягах си в 12, защото все пак като се прибирах в 23 от репетиции, трябваше да се яде, да се извършва някаква домакинска работа и да се чете. Беше невъзможно да оцелея с 4 часа сън всеки ден. Всеки ден умирах за сън. Спях по аудиториите, по коридорите, по пейките, където намеря. Беше пролет, 20 градуса, а на мен ми е студено, защото не съм спала...“, споделя Спасова.

Тя е категорична, че новият притежател на лаптопа е преминал през дори по-големи предизвикателства. „Много, много повече от мен! На 16, с киста в мозъка, която му причинява чести припадъци, изгубил наскоро баща си, баба си и дядо си. Майка му изнемогва, съкратили са я от работа, била заложила неговия лаптоп, за да оцеляват, не са си плащали тока и водата - нямат пари... Готино, а? Викаш си: "Къде е държавата?"... Ние сме държавата...“, пише още актрисата.

Източник: https://www.monitor.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova