Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Събраха 700 лв. от концерт за лечението на русенка

21.07.2020

Събраха 700 лв. от концерт за лечението на русенкаБлизо 700 лв. са събрани в подкрепа на Лидия Лечева от RUSE SUMMER FESTIVAL 2020. Това съобщиха от Общинската администрация след като нарочна комисия установи получените дарения.

Провелият се от 29 юни до 5 юли Ruse Summer Festival 2020 събра стотици русенци и фенове на рок музиката в крайдунавския град. Организаторите на фестивала прегърнаха каузата на русенката Лидия Господинова и помогнаха за събирането на средства за нейното лечение.

Лидия страда от множествена склероза, а пътят към лечението й струва 45 000 евро. С допълнителните разноски по пътуването и престоя там, а и със задължителната последваща рехабилитация, сумата, която е нужна, достига и дори надхвърля 50 000 евро. Лидия е одобрена за HSCT в московската клиника „Пирогов“ след предоставената медицинска документация и изследвания. Тя трябваше да постъпи за лечение след месец април тази година. Но това така и не се случи – заради световната епидемия от COVID-19 и заради необходимите още 30 000 евро. Доброто е заразно не по-малко от всеки вирус, затова и много хора подадоха ръка в този особено труден период в живота на Лидия.

Момчетата, които организират ежегодно рок събития в Русе – Емил Кехайов и Иво Минчев, поставиха урни, предназначени за набиране на средства за Лидия.

На 21 юли, в сградата на Община Русе, комисия установи размера на събраните с благотворителна цел парични средства, като точната сума е 658,09 лв. Даренията се събираха в 2 запечатани урни по време на рок фестивала Ruse Summer Fest 2020, организиран със съдействието на Община Русе.

Комисията е назначена със заповед на и. д. кмет на Община Русе Димитър Недев и е в състав председател Ирена Маркова – гл. експерт в отдел „Култура“, Емил Кехайов – организатор на събитието, Благовеста Блажева – счетоводител-касиер в Община Русе и Кристина Борисова – ст. експерт „Връзки с обществеността“.

Събраната сума остава на съхранение в касата на общината до предаването й на Лидия, а тя благодари на всеки, който е отделил от себе си в името на една добра кауза.

Източник: https://www.briag.bg
Снимка: https://www.briag.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova