Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Дарение от шест броя реанимационни легла „Хилром“ постъпи в ловешката болница

20.07.2020

Дарение от шест броя реанимационни легла „Хилром“ постъпи в ловешката болницаПоредно дарение постъпи на 16 юли 2020 г. в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" АД в Ловеч, то представлява шест броя висок клас реанимационни легла „Хилром“. Към тях са включени матраци, които са „дишащи“ и с непромокаеми калъфи. Освен това са снабдени и с прикреватни шкафчета и флоуметър за кислород с увлажнител,

Техниката е част от голямото дарение за болницата на обща стойност 280 000 лева, които по-рано събраха хора от бизнеса и гражданите.

Дарението бе прието от д-р Румяна Нановска, изпълнителен директор на болницата, която подписа приемно-предавателните протоколи, която благодари сърдечно за помощта.

Леглата бяха монтирани в Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение (ОАИЛ), където по-рано бяха доставени шест монитори и два респиратора. Така отделението е напълно оборудвано за болни с активно лечение, нуждаещи се от интензивни грижи и наблюдение. Леглата са три секционни – с три позиции на повдигане – гръб, седалище и крака, издържат на 250 кг. Към тях има инфузионен статив, телескопичен за прикрепяне към рамката, както и помощен статив за пациенти. Дистанционното управление позволява лесно управление на леглото от пациента. Любопитен факт е, че леглата са модел CENTURIS PRO, марка HILL – ROM, същите като в сериала „Д-р Хаус“ . Всичко това обясни представителят на фирмата-дарител, която е пожелала да остане анонимна.

По този повод Община Ловеч отново благодари на всички юридически и физически лица, които се включиха в набирането на средства в помощ на болницата.

„Всяка една сума – от големите до най-малките, е ясно доказателство, че дарителството в този труден за всички момент се развива с нова сила, че българинът има отзивчиво сърце и това ми дава вяра, че всичко ще завърши добре“, каза по-рано кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова.

Средствата са от група дарители от цялата Ловешка област, като включва 21 фирми от Ловеч, три фирми от Троян, две фирми от Летница, една фирма от Тетевен и три физически лица, в това число и служители на окръжна институция.

Източник: https://www.lovech.bg
Снимка: https://www.lovech.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova