Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

DMS помощ за Ели в борба с тежките болки

20.05.2020

DMS помощ за Ели в борба с тежките болкиИзследванията установяват периневрални кисти на Тарлов в сакралната област на гръбначния стълб. След няколко месеца е оперирана в Лондон от специалист в областта, но за съжаление болката не е намаляла.

Година и половина след операцията Елена продължава да живее в агонизираща болка, не може да стои права повече от 10 минути, изпитва схващане, замаяност, слабост и главоболие. Проведени са многобройни хоспитализации за овладяване на болката, приема силни болкоуспокояващи, включително морфин – без резултат.

В свое становище лекуващият лекар на Елена заявява, че възможностите за консервативно лечение са изчерпани, затова препоръчва лечение със стволови клетки с цел, водеща до подобряване на състоянието.


„Мили хора, казвам се Мартина и съм горда, че съм сестра на едно смело и борбено момиче, на едно момиче-истински воин! На Ели….нашата Ели.?‍?‍?‍?
Животът на Ели се преобърна само за ден!
Усмивката и щастието ѝ бяха отнети и на тяхно място, неканено се настаниха непрестанната болка и борба за живот.
Ели е на 34 год. и преди близо 2 години беше диагностицирана с Периневрални кисти на Тарлов в сакралната област на гръбначен стълб, след като неочаквано получи силни болки в кръста, краката и стъпалата с интензитет, непозволяващ ѝ да стане от леглото.
Заболяването е рядко и изключително коварно. Свързано е с огромни денонощни болки и унищожаваща радикулопатия, водеща в много случаи до пълна инвалидизация.
Поради сложността и деликатността на този вид интервенции, операции на кисти на Тарлов се извършват само от няколко неврохирурзи в световен мащаб.
С огромни усилия успяхме да осъществим контакт с един от тях и през август 2018, Ели беше оперирана в Лондон, като разходите по-скъпоструващата операция и престоя в клиниката, бяха поети изцяло от нашето семейство.
За съжаление извършената операция не доведе до подобряване състоянието на Ели. Времето е било от значение, но поради ограничения брой на неврохирузи в тази област, Ели не успя да се оперира по спешност.
Вече година и половина след операцията, тя продължава да живее с ежедневна агонизираща болка, невъзможност да стои права или седнала за повече от 10 минути, с неописуеми парещи усещания и схващания по цялото тяло, слабост, замаяност, главоболие. Болката е толкова силна, че не се влияе дори и от най-силните болкоуспокояващи медикаменти.
Офертата на клиниката е за 65 000 евро и за съжаление личните ни финансови възможности вече не достигат за покриването ѝ.
Вярвам, че с ваша помощ ще успеем да продължим лечението на Ели и всички заедно ще върнем отново усмивката ѝ!“

(Ели е 24 часа в денонощието на легло и състоянието ѝ се влошава! Шансът за лечение на Ели е в провеждането на терапии със стволови клетки в LIV hospital - Istanbul.)

Можем да помогнем на Ели с sms DMS ELENA на номер 17 777, или по банков път в ОББ:
IBAN: BG06 UBBS80 0210 2607 2940
BIC BG06 UBBSBGSF
Основание на превода: Дарение за DMS ELENA
Получател: Сдружение Български дарителски форум

Източник: https://dmsbg.com
Снимка: https://dmsbg.com

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova