Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

За 200 жители на община Гулянци е осигурен топъл обяд

13.01.2021

За 200 жители на община Гулянци е осигурен топъл обядСъс средства, осигурени безвъзмездно по процедура „Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19“ на Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане 2014-2020 г., Община Гулянци осигурява топъл обяд на 200 потребители от всички населени места на общината.

Всеки работен ден те получават супа, основно ястие, хляб и поне веднъж в седмицата десерт. Предвид епидемичната обстановка Община Гулянци е създала организация за доставка на храната по домовете при спазване на строги мерки. Безплатната храна се приготвя и разнася от Домашен социален патронаж гр. Гулянци.

По процедурата „3.1 – Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19“ могат да кандидатстват лица, които са:

1. Без доходи или с ниски доходи под линията на бедност – хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната;
хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията.

2. Поставени под карантина – без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа;

3.Обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

Процеса по кандидатстване е отворен и ще се извършва през целия период на изпълнение на проекта. Кандидат-потребителите подават: Заявление – декларация (по образец); Декларации за съгласие за разкриване на данъчна и осигурителна информация (по образец), които се попълват от кандидат-потребителите и всички пълнолетни членове в техните семейства.

Лица под карантина не подават документи. Те могат да заявят желанието си за получаване на топъл обяд в устна или писмена форма, чрез отправяне на искане до Общината.

Принадлежността на потребителите към допустимите целеви групи се потвърждава от ДСП Никопол. Дирекцията извършва и проверка за наличието на риск от двойно финансиране при включване на всеки кандидат-потребител.

Желаещите кандидат-потребители могат да получават, както и да подават необходимите документи в Общинска администрация Гулянци, ул. „В. Левски“ № 32, в Центъра за услуги и информация на граждани. Съдействие оказват и кметствата по населени места.

Предоставянето на топъл обяд първоначално е за периода 01.01.2021 г. – 27.04.2021 г., който ще бъде удължен.

Община Гулянци подпомага нуждаещи се хора с безплатен обяд от 2009 година насам по различни програми и проекти и ще продължи да работи по тази линия, тъй като има базата и капацитета да осъществява успешно дейността.

Източник: https://infopleven.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova