Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Фирми изкупуват картофи на производители, за да ги дарят на социално слаби

27.01.2021

Фирми изкупуват картофи на производители, за да ги дарят на социално слабиБългарски компании изкупуват картофи и ги даряват на социално слаби хора. По този начин помагат както на производителите да не изхвърлят залежалата си продукция, така и на бедните, заяви Тодор Джиков, председател на Националната асоциация на картофопроизводителите (НАК). Инициативата е на организацията под мотото: „Бъди добър и дари от сърце“. Вече са дарени над 25 000 кг. на нуждаещите се хора, на 11 общини, много села и църкви. Първи се включиха фирми, търгуващи с препарати за растителна защита, семена, торове и други земеделски производители, подчерта Джиков. Според него желаещите компании се увеличават всеки ден. Дори има и много физически лица, които купуват по един чувал и го даряват.

Оказа се, че има доста нуждаещи се хора, на които можем да помогнем при желание и от сърце. Така помагаме на българските производители да продадат част от продукцията си, да имат средства за семействата си и сеитба за новата стопанска година и да избегнат фалита. Нека да спрат да ни критикуват, че само искаме пари, а не даряваме и не помагаме, като имаме толкова много продукция, коментира Тодор Джиков. Затова инициативата продължава в цялата страна.

Националната асоциация на картофопроизводителите се включи още и в кампанията на тв водещият Ники Кънчев и Светла Паркър – „Благодаря ви, че Ви има“, по която ресторанти готвят за медиците на първа линия. От НАК даряват картофи всеки ден и по тази инициатива. От асоциацията се надяват да се присъединят още добри хора и компании. Те призовават потребителите да продължат да търсят и избират българските продукти. По този начин подпомагат родното производство и стопаните, които вече 5 месеца не могат да продадат продукцията си и тя залежава по складовете, заради абдикиралата държава.

Източник: http://fintv.eu
Снимка: http://fintv.eu

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova