Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

В Доспат събраха над 9 000 лв. за деца с увреждания

Автор: вестник Доспат | 28.07.2017

В Доспат събраха над 9 000 лв. за деца с уврежданияНад девет хиляди лева бяха събрани в провелата се дарителска кампания "Да дарим надежда заедно!", инициирана от екип към СУ "Д.Благоев" - гр.Доспат. Кампанията се провежда в подкрепа на лечението на три деца с увреждания: Слави Ашиков, Веселин Халачев и Мартин Байрактаров - и тримата възпитаници на средното училище в града.

Средствата събрани към 29 юни бяха връчени на церемония, организирана в офиса на Експресбанк пред погледите на учители, родители, ученици. Сред дошлите да уважат събитието бяха инж. Веселин Калфов, секретар на Община Доспат, Миглена Пържанова, представители от отдел "Закрила на детето" към ДСП - Девин.

Ваня Мутафчева, главен учител в СУ "Д.Благоев" и един от инициаторите на събитието запозна присъстващите относно това как е протекла кампанията. Мутафчева заяви, че всички средства са подкрепени с протоколи и общата сума до момента в размер на 9 362,64 лева ще се разпредели по равно за децата. Една от най-крупните суми в размер на 4091,50 лева е сума, осигурена от благотворителна инициатива, реализирана през месец ноември по време на градски Курбан на стадиона в Доспат, съобщиха от инициаторите. Останалите средства са от дарителските кутии, които бяха поставени в хранителните магазини в града.

Секретарят на Община Доспат изрази задоволство от възможността деца с увреждания да бъдат подкрепяни с такива благородни инициативи и благодари от името на Кмета на Общината Елин Радев на целия екип. Калфов допълни, че тази кампания показва, че жителите на Община Доспат са съпричастни към проблемите на хората с увреждания и са готови да помагат и изрази надеждата, че удължаването на кампанията до края на месец юли ще спомогне да се наберат още средства, а те са много необходими ЗА ДЕЦАТА.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova