Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Шивашко предприятие започна да шие предпазни шлемове, за да запази работниците си

27.03.2020

Шивашко предприятие започна да шие предпазни шлемове, за да запази работниците сиПредпазни шлемове вместо луксозни чанти започна да произвежда шивашка фабрика в Димитровград. От няколко дни предприятието изцяло е преструктурирало работата си, за да се спаси от кризата и за да помогне на максимално повече хора да се защитят. Целта е през следващите дни да се произведат близо 50 000 шлема.

До преди месец, когато всички поръчки от Италия спират, заради кризата с коронавируса, в димитровградския цех се произвеждат хиляди луксозни чанти, които се изнасят към Ботуша, Швейцария, Франция и Белгия.

"Италианската част от това, което произвеждаме, спря. Фабриката ни е пълна отгоре до долу с готови чанти по поръчки, но не сме в състояние да ги изпратим, защото вече в продължение на 3 седмици колегите не работят. Това води до затруднения с плащания. Вече и банките там не работят. Плащания не са постъпвали повече от 50 дни, даже вече ще станат 60", заяви Пламен Цонев – собственик на шивашка фабрика.

Продукцията по поръчка на италианските модни компании е половината от работата във фабриката. Затова и ръководството е принудено да пусне част от служителите в отпуск. Другата половина - произвеждат за Швейцария. Оттам поръчките не са спряли.

"Събрахме ги, когато започна извънредното положение и им казахме: "Когато няма работа – ще използваме първо платените отпуски и ако се наложи да ползвате неплатени отпуски. Фирмата поема ангажимент да изплати минимална работна заплата за два месеца на всеки един от вас", коментира още Цонев.

Ако кризата продължи по-дълго, и временните мерки, взети във фабриката, няма да могат да оставят служителите на работните им места. Затова ръководството започва да търси нови варианти за спасяване в тази ситуация.

"Проблемите са много големи, няма защо да си зариваме главата в земята. Едно нещо обаче трябва да разбере всеки в България. Това е, че ние в следващите 3 до 6 месеца ще загубим нещо, всеки един от нас като отделен човек, като фирма, изобщо като общество. Нека направим така, че тази загуба да бъде минимизирана – предприятията да оцелеят, хората да има какво да ядат, защото ако продължи това 4-5 месеца имайте предвид, че ще стигнем и до там", каза Пламен Цонев.

Източник: https://nova.bg
Снимка: https://nova.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova