Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Зрители помогнаха на трима души, живеещи на ръба на оцеляването

11.05.2020

Зрители помогнаха на трима души, живеещи на ръба на оцеляванетоСлед репортаж на NOVA за трима души, живеещи на ръба на оцеляването, стотици решиха да им помогнат. Екипът ни засне как живеят хората седмица по-късно.

Наташа Цветанова е в рисковата група. Има астма и други придружаващи заболявания. „Ще бъда доволна, ако се разболея от коронавируса и отида в гробищата. Омръзна ми от този живот“, казва тя преди да й бъде помогнато.

„Да се разболея. Ако мислиш, че това е живот, не е“, твърди Ивалиан Кирилов.

„Липсата на работа е по-сериозен проблем от коронавируса“, смята Валентин Вельов.

С такива мисли живееха нашите трима герои. И разказът стигна там, където са светлите измерения на човешката доброта.

„Искам да ви кажа да не се срамувате да поискате помощ, защото всеки може да изпадне в тази ситуация. Трогнаха ме думите на Наташа, която казва „докъде стигнах”. Но Наташа, никой не е застрахован. Всеки може да стигне до там. Както и Ивалиан, на който къщата е изгоряла. Той е частично парализиран. Също никой не е застрахован от това. Всеки може да го сполети. Благодаря на NOVA, че ми дава шанса да помогна на тези хора“, сподели Стиляна Динчева.

„Аз мислех да си сложа край на живота. Но сега има хора, които ми помагат. Най-после моят хладилник е пълен с храна благодарение на добрите хора“, споделя през сълзи Наташа.

В Банско група родители и деца събраха пари и купиха готварска печка за Ивалиан.

„Изпращам ви поздрави от Банско с пожелание да бъдете здрави и никога повече да не изпадате в трудно положение. Искам да изкажа благодарност към майките и приятели, които дариха сума , за да могат да се закупи най-необходимото на дядо Ивалиан. А също и на екипа, който ни помогна, за да се свържем с вас. Знайте, че имате нови приятели на другия край на България“, каза Магдалена Клечерова.

А заради човещината далечните разстояния продължават да се превръщат в близост. Група журналисти от Благоевград събраха пари за да помогнат с това, от което има спешна нужда - хладилник без който Ивалиан, останал след пожара в дома му.

„Сърдечни прегръдки от Благоевград. Повече от всякога сме до вас, въпреки че сме във време на социална дистанция. Трябва да знаете, че ние ви пожелаваме от сърце да бъдете здрави и да знаете, че винаги имате приятели, които ще ви подадат ръка тук в Благоевград“, каза Александра Димитрова.

Валентин Вельов още не си е намерил работа, но с част от даренията успял да си извади нова лична карта. „Откраднаха ми чантата преди два месеца. В нея имаше портмоне, но празно..“, споделя той.

Даренията към тримата продължават. За доброто, помощта и българската душа се оказа, че географските разстояния нямат значение.

Източник: https://nova.bg
Снимка: https://nova.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova