Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Да помогнем на наркозависимите младежи от ПЦДОН

01.02.2014

Да помогнем на наркозависимите младежи от ПЦДОНСкъпи, братя и сестри, във време, като днешното, на нравствена развала и идейна безпътица, първи жертви падат младите хора. Държавата е в социална и идейна криза, обществото не е в състояние да генерира положителни модели на поведение, които наистина да увлекат членовете му, да ги накарат да се почувстват щастливи от живота си, с цел и посока, съпричастни на нещо красиво и истинско. А и да създаде подобни модели, не е в състояние да мотивира човеците да ги следват, защото лидерите му са компроментирани почти до един. Ширналата се наркомания, чрез институциите си държавата се опитва да лекува, като акцентира в усилията си върху симптома, а не върху причината.

От държавните центрове за рехабилитация на наркозависими излизаме такива, каквито сме влезли, а какво да говорим за затворите и пробационните програми. Нито психологията, нито химическата терапия дават отговор на екзистенциалните, същностни и личностни проблеми, довели до зависимост от ПАВ, те и не могат да ги дадат, защото не могат и да запълнят липсата от истинска среда и общност, от общение на съпричастност, споделяне, диалог и взаимопомощ, която ги е породила.
Съзнавайки, че институциите и защото сами са в идейна безпътица, и защото са компроментирани (както държавни, така уви и църковни) не са в състояние да се намесят адекватно, ние сме създали терапевтична общност на религиозен принцип, в която ценностите на православната християнска вяра се живеят практично, лично и взаимно. Учим се да живеем и градим себе си в общност и чрез общност, която е създадена, събрана около нещо наистина красиво и истинско, вярата-доверие в Бога и в човека срещу тебе. Учим се и сами да създаваме такива общности по-късно, да правим семейства по модела и принципите на тази общност. Но изнемогваме финансово. Нито таксите, които заплащаме за престоя и издръжката си, нито помощта от институции и неправителствени организации е достатъчна. Имаме нужда и от вашата лична помощ, защото това, което правим, го правим не само за себе си, но и за вас, така че, един ден не само нашата, но и вашата социална среда да бъде по-добра за живеене.

Да помогнем на тези млади хора да водят един нормален живот и да станат истински християни. Финансова помощ може да се превежда на следната банкова сметка:

Сдружение "Отвори очи" Първа инвестиционна банка

IBAN: BG52FINV91501215277852
BIC: FINVBGSF
ОСНОВАНИЕ ЗА ПЛАЩАНЕ, МОЛЯ ДА ВПИШЕТЕ: Дарение за ПЦДОН
Facebook: Наркотици, алкохол. Потърсете помощ сега!

Автор: Диан Савчев

Вижте също: Разказът на Любомир Кръстев - наркозависим младеж лекувал се в ПЦДОН

Източник: https://www.facebook.com

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova