Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Спасиха загиваща в гората бременна бежанка, бродела в дъжда с дни

12.12.2014

Спасиха загиваща в гората бременна бежанка, бродела в дъжда с дниИзтощена от студ и глад сирийска бежанка в напреднала бременност беше спасена в Бургаската болница. Жената е докарана направо от граничната бразда. Тя е била с контракции, с опасност от преждевременно раждане. Четири дни и нощи 24-годишната Бариван Хасан е скитала в гората, в дъжд и студ. Приета е в болницата мокра до кости, само с дрехите на гърба си. Заедно с нея границата пресякъл съпругът й, трите им малки деца и още 15 бежанци.

„Жената е недохранена и отпаднала, но сега опасност за нея и бебето няма. Правим всичко, за да се чувства добре. Призовавам „Гранична полиция" и Агенцията за бежанците - тя да бъде настанена в Бургас, за да е близо до болницата, тъй като рискът за нея остава", каза началникът на Родилно отделение д-р Антонио Душепеев. „Най-малкото, с което можем да съдействаме на тези хора, е топлота и човешко отношение. Нека само за миг си представим, че и ние можем да изпаднем в същото положение", добави д-р Душепеев.

Съдбата на Бариван Хасан трогнала до сълзи екипа на цялото Родилно отделение. Работещите в него са й донесли дрехи, храна, вещи от първа необходимост. „Благодаря! За пръв път от много месеци се чувствам добре и не се страхувам за живота си", сподели Бариван.
Семейството й побягнало от Сирия заради разрушителните бомбардировки. Първо стигнали до Турция, а от Истанбул за България тръгнали пеша. Четири дни и нощи групата вървяла през гората. „Постоянно валеше дъжд. Бяхме мокри до кости, в постоянен страх. Не го пожелавам на никого", разказа Бариван. Единственото, което иска сега, е да чува гласа на децата си по телефона, за да знае, че са живи и са добре.

Съпругът й Ханиф и трите им деца са настанени в Малко Търново. Семейството няма нищо - влезли са у нас само с дрехите на гърба си. Не знаят и как ще посрещнат бъдещото бебе, но вярват, че тук ще ги приемат добре и ще им помогнат. Трите им деца са момичета на 7 и на 2 години и половина, и момче на 6 години. Те имат най-голяма нужда от топли обувки.

Желаещите да помогнат на Бариван с дрехи и обувки за децата, както и с вещи за нея и съпруга й, могат да се обадят на тел. 056 81 29 85 (фондация „Ел Масри").

Източник: http://www.dariknews.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova