Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Коледен празник за болни дечица и млади хора

06.12.2014

Коледен празник за болни дечица и млади хораС призив „Да разпространим любовта!” и „Да направим света по-добър!” ще се проведе коледен празник под надслов „Коледно парти за герои”.

Заниманията и грижите са насочени към деца със здравословни проблеми, които всеки ден се борят за живота си.

За доброто настроение на децата ще се погрижи Боби Шоу, рок група Конкурент, дечица от радиохор и др. По време на мероприятието желаещите, които ще се включат в него, ще могат да изберат как да допринесат за благородната кауза: дали да правят сладкиши, торти; дали да им отделят от времето и любовта си, с които да ги стоплят в тези Предрождественски дни или други занимания, чрез които децата ще се почувстват радостни и стоплени в тези мигове.

„Коледно парти за герои” ще се проведе на 7 декември от 17:00 ч. в София.

Идеята се заражда съвсем спонтанно в Красимира, която желае да зарадва дете за Коледа и впоследствие решава, че вместо за едно дете може да го направи за повече. Поставя пост в профила си във Фейсбук и се отзовават нейни приятели. Решават да не търсят дарения от фирми и финансови средства, а да дадат шанс на обикновените хора да направят добро дело като всеки, който желае, може да закупи играчки, сладкиши за почерпка, сокчета и да им ги изпрати.

Включват се хора от цялата страна, някои плетат шапчици и шалчета, други закупуват по една, две играчки, а трети помагат с организацията. Фирма предлага да опакова безплатно подаръците и да направи коледен декор.

Всеки, който проявява интерес и желание да даде нещо от себе си на тези деца в „Коледно парти за герои”, за участие и допълнителна информация може да пише на Красимира Стоянова, която ни изпрати следното съобщение:

Подаръци ще има за всяко дете на празника, а самото събитие го организираме заедно с хора, които помагат с любов и всеотдайност на болните приятели.

Лично аз няма да мога да присъствам. Имам си болна баба, която според думите на лекуващата може да ни изненада неприятно всеки един момент. Затова побързах всичко необходимо да се набави, а там вече на място ще помагат приятели.

Повечето болни се познават или лично или се подкрепят тук. Сега ще им дадем шанс всички те да прекарат няколко часа заедно, да се запознаят и опознаят...

Не посмях да поставям поста в страницата за набиране на играчки и сладкиши, защото е извън правилата на страницата. А идеята е тук да няма ПР. Този празник е организиран изцяло от непознати хора от страната.

Няма организатори, няма публични личности, които да черпят дивиденти на гърба на детското страдание. За това всичко е дарено с любов и истинско щастие, че радват болни дечица.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova