Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Историята на Марина, която чува и говори благодарение на Българската Коледа

05.12.2014

Историята на Марина, която чува и говори благодарение на Българската Коледа Марина е на 14 години. Описан с две думи, животът на момичето ще звучи така - непрестанна борба.

"Разбрахме, че Мими има проблем, когато беше на една година, тъй като престана да има адекватни реакции що се отнася до заобикалящите я звуци. След което се консултирахме в болница, където бяха направени необходимите изследвания, и се установи, че тя е с двустранна практическа глухота. Тя няма шанс и няма как да чува със стандартните слухови средства, каквито са слуховите апарати и трябваше да бъде с кохлеарен имплант", обяснява майката на момичето Ралица Андровска.

Имплантите на Марина струват над 33 000 лева. Ако има техничен проблем с апарата или семейство закъснее със смяната му, за 48 часа момичето започва да разваля говора си, за който се е борило 12 години.

"Единствено сега Българската Коледа ни помогна за закупуване на нов речеви процесор. За Българската Коледа разбрах от родители, които са със същия проблем. Реших, че трябва да се възползваме от тази услуга, тъй като старият говорен процесор, който използваме, му изтичаше срокът за експлоатация", казва майката.

За Марина Българската Коледа означава много повече от купуването на речевия процесор, която спокойно общува с приятелите си.

"Аз като малка нищо не можех да направя, ама когато разбрах какво е приятелство и това много ме зарадва. Те ме научиха на много неща, какво да направя и така разбирам, че живота е толкова труден. Трябва да се бориш за него, за да си по-добре, отколкото преди", казва момичето.

Мечтата на Марина е да стане художничка и ако всичко друго за нея е борба, то рисуването е просто забавление. "Всички ми казват, че много хубаво рисувам. Винаги съм мечтала да бъда художничка, само това, за нищо друго. На мен ми е много трудно, но мисля, че ще се справя", уверена е тя.

Източник: http://btvnovinite.bg
Снимка: http://btvnovinite.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova