Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Деца помагат на деца: благотворителна изложба базар

03.12.2014

Деца помагат на деца: благотворителна изложба базарНа 1 декември конгресната зала на Дома на Европа се изпълни с над 150 деца – възпитаници на социални домове и ученици от столични училища. Това, което ги събра, беше откриването на изложбата „Стани приятел“, която е част от проекта „Коледна звезда“, организиран от Енорийски център при храм „Покров Богородичен“ в София. На изложбата бяха подредени коледните картички, които децата рисуваха в последните два месеца. Каузата, която обедини децата от институции от различни краища на България и учениците от седем столични училища, е събирането на средства за зимни и летни лагери и екскурзии за децата, лишени от родителски грижи.

Всички деца бяха топло посрещнати от г-жа Мария Герганова г-н Георги Филипов – представители на домакините от Информационния център на Дома на Европа. След тях, талантливите художници поздрави прот. Живко Лозанов от храм „Покров Богородичен“. Той пожела на децата чрез творчеството да напредват по пътя на вярата и връчи на домакините специални подаръци – икони на св. Мина и св. Архангел Михаил, рисувани от децата от школата по иконопис „Захари Зограф“ към Енорийския център. Тържеството се превърна в истински празник с излизането на сцената на възпитаниците на дома в с. Доганово, които представиха своето шоу от тамбури и бийтбокс. След това, цялата зала се превърна в импровизиран дансинг, на който всички заедно танцуваха по време на изпълненията на музикалния дует Ралица Спасова&Крис Бързин, а шоуто стана още по-забавно, когато дойдоха клоуните Мики&Чарли.

Ръководителят на проекта „Коледна звезда“ Соня Спасова разказва за откриването на изложбата: „На събития като вчерашното, всички ние, които сме ангажирани с проекта „Коледна звезда“, виждаме, че времето и енергията, които влагаме в подготовката на творческите занимания, в организацията на срещите с децата от институциите и с учениците от столичните училища, в доброволческите срещи, в разпространението на картичките, имат резултат, а именно: подкрепа между връстници, приучаване на грижа към нуждаещите се, създаване на приятелства, начало на нещо ново и хубаво!“

Изложбата базар на детски картички ще продължи до 20 декември. Там можете да си закупите празнични поздравителни честитки и да подкрепите детското творчество. За по-големи количества се обръщайте към организаторите на проекта в Енорийския център на столичния храм „Покров Богородичен“ на тел. 02 953 35 23 или 0884 222 571. Цената е 2 или 3 лв. за брой.

Източник: http://dveri.bg
Снимка: http://dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova