Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

ЗОВ ЗА ПОМОЩ! 40-г. благоевградчанка с 2 деца гасне в болница, ден след ден надеждата й умира, парите за лечение свършиха

16.11.2014

ЗОВ ЗА ПОМОЩ! 40-г. благоевградчанка с 2 деца гасне в болница, ден след ден надеждата й умира, парите за лечение свършихаЖивотът ни - моят и на децата ни, се обърна на 180 градуса преди 8 години, когато лекарите откриха на съпругата ми тумор на мозъка.

Това е кратката история на благоевградчанина Антон Георгиев.

Когато разказва за 40-годишната си съпруга Евелина, майка на двете му дечица, очите му потъват в сълзи, а ръцете му безцелно ровят в купа медицински епикризи, финансови документи и констатации на различни бездушни институции, според които ,да, Ева действително е болна от рак, но мъжът й трябва да намери пари да плати и за престоя в болницата, и за лекарствата.

Парадоксалното е, че сумата дори не е чак толкова голяма - според Тони за около 30 000 лв. Ева ще може да бъде излекувана. В тях е калкулиран престоят й в реанимацията на болница „Токуда” - по 350 лв. на денонощие, курс с лекарството имуновенин, което е 1700 лв. на ден, както и включване на друг медикамент, чиято цена е около 8000 лв. Настоящото лечение показва много добри резултати - туморът на Ева се е стопил до 95%. Съпругът й обаче напълно е свършил парите, след като продал двете семейни коли, за да плати първата част от болничния престой. Като последен вариант Тони е планирал да продаде единственото жилище и да изведе дечицата си на квартира, но се притеснява, че няма да има време за това.

В момента Ева е в болницата заради тежка пневмония, развита от залежаването. Тони и двете им деца - на 8 и 4 годинки, пътуват всеки ден до столицата, за да я видят. Въпреки че мама не всеки път е в съзнание, за да говорят с нея, малкият Александър и батко му Митко се опитват да й разкажат всичко от Благоевград - какъв е бил денят им, какво са научили в детската градина и училище, каква рисунка са й нарисували.

Не искам нищо друго освен децата ми да имат майка, казва Тони Георгиев и отново започва да рови в документите.

Който има възможност и желание да помогне на Ева да прегърне отново децата си, може да го направи чрез превод в банковата сметка, която съпругът й е открил:

IBAN: BG79FINV91501016336671
BIC: FINVBGSF
/Антон Димитров Георгиев/

За въпроси Тони, съпругът на Ева, ви очаква на тел. 0882520777

Източник: http://struma.bg
Снимка: http://struma.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova