Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Да помогнем на Ани и нейната дъщеричка

16.07.2014

Да помогнем на Ани и нейната дъщеричкаПреди 2 години историята на една майка впечатли цяла България. Тогава при пожар в дома й, 18-годишната Ани Цануйкова буквално влезе в огъня, за да спаси детето си. Днес тя живее с около 135 лева на месец, а са ѝ необходими още операции.

Малък шанс и лошо стечение на обстоятелствата през ноември 2012 г. пламва вторият етаж на къщата, където живее Ани и малката й дъщеричка. Тогава майката, без да се замисля, тръгва към терасата, чупи стъклото на закованата врата, излиза навън и започва да вика за помощ. Съседите й се притичват на помощ. Ани дори и не осъзнава какво и се е случило до момента, не усеща болката. Впоследствие се оказва, че има 30% изгаряния.

В спомените си за тогава Ани казва, че се опитва да не мисли за пожара, но ѝ е трудно, защото са ѝ останали белези от него.

Днес Ани и дъщеричката й живеят в къщата на майка й и втория й баща, които им помагат до момента. Ани се е разделила с мъжа си преди година, който от своя страна използвал парите от банковата сметка (на негово име) за лечението на Ани за дейности по неговата къща. Ани живее със 135 лв. на месец. На нея ѝ помагат и други хора с дрехи, обувки, играчки за детето и пари.

На Ани са ѝ нужни средства за операциите. Последната ѝ операция за пластика на шията в Пловдив е била 800 лв. За сумата са ѝ помогнали 3 жени и едно семейство. Сега ѝ предстои сложна операция на лицето „Нинглинг” за отстраняване на белезите от лицето й, за която са ѝ нужни средства.

Бащата не помогнал с налични средства за лечението на Ани след пожара. Той дори си бил купил предплатен луксозен мотор с част от тях. Дал бил обещание, че след като продаде двете си коли, ще помогне със сумата от тях на Ани за лечението й, но Ани сподели, че това не се е случило.

Банковата сметка за лечението на Ани Цануйкова:
IBAN BG 90 UBBS 800 21 09 07 67 130

Източник: http://btvnews.bg
Снимка: http://btvnews.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova